Image
Top
Menu
29 Aralık 2014

Outliers Kitabından Başarıya Dair!

Başarısızlık.
Birçok zaman düşünülen sonra vazgeçilen. Sonra tekrar düşünülen sonra tekrar bırakılan. Bu şekilde süregelen adımların sonucu!
En başarılı olduğun zamanlar asla bırakmadığın, düşsen de kalktığın, acısa da devam ettiklerin…
Hayatın altın anahtarı da saatlerini ve yıllarını vererek çalışmak ve Malcolm Gladwell’in Outliers kitabında yazdığı gibi zamanlamanın ve diğer birçok varyantın birleşmesi ile başarıyı yakalamak. Bunun için de çok çalışmak.
Şimdi burada yazıya bir parantez açıyorum.

Kişisel Gelişim Kitaplarından Malcolm Gladwell’in Outliers kitabı nedir?

Şimdi bu kitap uzun süredir okuduğum en iyi kişisel gelişim kitaplarından. Malcolm Gladwell tarihteki en başarılı kişilerin nasıl bu seviyeye geldiğini, bu başarının zekâdan mı, şanstan mı yoksa aileden mi geldiğini bu kitapta incelemiş.
Başarı aslında senin doğduğun zaman, doğduğun aile hatta doğduğun semtten bile etkilenir. Ekonomik sıkıntıların olduğu bir dönemde doğduysan muhtemelen o dönemde doğan çocuk sayısı az olur. Üniversiteyi kazanman ve sonrasında da iş bulma ve başarılı olma ihtimalin ekonominin daha iyi olduğu dönemlerde doğan çocuklara çok daha yüksek olacak ya da iyi okulların olduğu bir semtte doğduysan daha kaliteli bir eğitim alarak başarılı olma şansın artacak.
Çok zeki olarak doğmuş olsan bile iyi bir eğitim ya da gelişmeyen yetenekler yüzünden başarı şansını kaybedebilirsin.

Kitaptan biraz uzaktan bakınca, başarı gerçekten nedir?

Başarı birçok nedene bağlı bir olgu. Başarının ortak noktası araştırmalara göre kesinlikle çok çalışmak ya da çok çabalamak 🙂 Daha da net olursa en başarılı insanlar için bir yeteneklerini geliştirmek ya da bir işte iyi olmak için 10 yıl çalışmak.

Kişisel Gelişim’de Başarının Altın Anahtarı…

Beatles grubunun 10 yıllık barlarda verdiği konserler ve Bill Gates’in 10 yıl boyunca kod yazması başarıya en güzel örnekler. İstisnalar kaideyi bozmaz dersek de doğru bir söz etmiş oluruz! 🙂
Çok çalış, bol bol iyilik yap ve başaracağına inan! 🙂 İyi yerlere geleceksin! 🙂

Submit a Comment

nineteen + 7 =